lunes, 7 de octubre de 2013

La finalitat d’un curtmetratge és aconseguir l’atenció de l’espectador des del primer moment, a través de la història que se li presenta i fer que aquest se senti inquiet, sorprès, nostàlgic i en moviment continu.

La classificació que se’ls hi fa a aquestes produccions segons el temps és:

- Curtmetratge: la seva duració és des de menys d’un minut fins a 30 minuts.
- Migmetratges: amb una duració d’entre 30 i 60 minuts.
- Llargmetratges: amb una duració de més d’una hora.

La classificació que se’ls hi fa segons la intenció:

- Documental: El documental és l’expressió d’un aspecte de la realitat mostrada en forma audiovisual.
- Ficció: És la simulació de la realitat. Es diferencia per mostrar al receptor un món imaginari.
- Animació: És la idea de recrear la il•lusió del moviment amb una sèrie de dibuixos.
En els curtmetratges d’animació no existeixen moviments reals que enregistrar, sinó que es produeixen les imatges una per una, mitjançant dibuixos, models, objectes i altres tècniques, de forma que, al projectar-se aquestes, es produeixi la il•lusió de moviment. Es a dir, que mentre en el cine d'imatge real s’ analitza i es reprodueix un moviment real, en el cine d'animació es construeix un moviment inexistent en la realitat.


Pre-producció.
En qualsevol producció audiovisual en la fase de preproducció es fa la planificació del guió, en aquest cas guió tècnic i storyboard. Després es busquen les localitzacions (Olesa de Bonesvalls). Finalment es determinen les pautes de treball i d'organització per a dur a terme la producció: pla de rodatge etc.

Producció.

- Producció
La producció és passar de la teoria a la pràctica totes les idees pensades a la fase de pre-producció. La feina que es porta a terme en aquesta fase queda recollida a l'ordre de la feina diària, que es materialitza de les dades reals dins la part de producció. Aquesta part finalitza amb la visualització de tot el material gravat.
La producció és la fase de rodatge. És el moment de la posada en escena, de la direcció i intervenció dels actors. Durant la producció es segueixen totes les pautes determinades en la preproducció (el guió, el pla de rodatge).


Postproducció.


La postproducció és el moment de l'edició de les imatges. A partir del material enregistrat durant la producció es determina el muntatge. És també el moment de la sonorització.


No hay comentarios:

Publicar un comentario